Golf Fietsendiefstal mei 2017

fietsdief

In maart 2017 bereikten ons berichten, van diverse verontruste Ridderkerkers, over diverse fietsendiefstallen rond het Sportpark Ridderkerk (RVVH) en het zwembad De Fakkel.

In een week tijd zelfs 3 fietsen op bovengenoemde locaties. Dat was reden voor Leefbaar Ridderkerk om actie te ondernemen en hierover vragen te stellen aan burgemeester Attema tijdens de raadsvergadering van 23 maart.

Raadslid Karin Kayadoe - o.a. met Veiligheid & Handhaving in haar portefeuille- vroeg burgemeester Attema of zij op de hoogte was van het groeiende aantal fietsendiefstallen in Ridderkerk. Tijdens de beantwoording van deze vragen is ook het onderwerp mobiele cameratoezicht aan de orde gekomen. Concreet werd de vraag gesteld of door de beelden op de bewakingscamera’s inmiddels al daders aangehouden konden worden.

Bovenstaande vragen en ontwikkelingen waren tevens aanleiding voor burgemeester en politie Rotterdam Rijnmond om extra aandacht voor dit onderwerp in het Opsporingsprogramma van RTV Rijnmond. Op donderdag 4 werden uitgebreid beelden vertoond van mogelijk daders van fietsendiefstal in Ridderkerk. Uit de beelden komt naar voren dat mogelijk daders uit de omgeving van Spijkenisse kunnen komen.

Daarom aan een ieder nogmaals het dringende verzoek om deze beelden te bekijken en contact op te nemen met de politie in Rotterdam Rijnmond als men een van de verdachten herkent.

Mocht u ervaringen hebben met fietsendiefstal hebben in de gemeente Ridderkerk vanaf januari 2017, of mocht uw fiets het afgelopen half jaar gestolen zijn in het centrum van Ridderkerk; dan horen wij als Leefbaar Ridderkerk dat graag.
Wij verzoeken u vriendelijk per e-mail contact met ons op te nemen.

Bekijk hier het politie bericht.