Fietsendieven Opgepakt

arrestantpolitieEerder heeft Leefbaar Ridderkerk vragen gesteld over de golf van fietsendiefstal in Mei, zie hier.

Vandaag kunnen we het volgende melden:

Met de aanhouding van twee fietsendieven van 23 en 39 jaar uit Rotterdam en Krimpen aan den IJssel heeft de politie veertien fietsendiefstallen in Barendrecht, Ridderkerk en Spijkenisse opgelost. De diefstallen vonden plaats in de laatste maanden van 2016 en de eerste van 2017. In Ridderkerk o.a. bij het Pannenkoekenhuis in het Oosterpark en bij De Riederborgh.

Eén van de twee mannen werd herkend door een kijker van het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond dat op 4 mei aandacht aan de diefstallen besteedde een beelden van de mannen liet zien. Deze kijker belde de politie en de Rotterdammer kon op 6 juni worden aangehouden. Het vervolgonderzoek leidde naar de identiteit van de Krimpenaar die tien dagen later werd ingerekend.

De Rotterdammer zit vast, de Krimpenaar is met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Van de gestolen fietsen werd er helaas niet één teruggevonden.

Klik hier voor het volledige artikel.