Buiten de raad gesproken: Achter de rug

LR13jan14 10Achter de rug

Na een jaar hard zwoegen staat de zomer voor de deur. Afgelopen tijd was het genieten van het mooie weer, hoewel voor sommigen het vooral zwoegen was. Examens stonden voor de deur en er was geen ontkomen aan. Al komt er uiteindelijk een eind aan. Halverwege Juni kwam voor de meeste het verlossende telefoontje met de boodschap: Geslaagd!
Namens Leefbaar Ridderkerk: Alle geslaagden, gefeliciteerd! Alle anderen willen we graag een hart onder de riem steken, want jullie komen er wel. Is het niet dit jaar, dan volgend jaar.

Voor iedereen geldt wel hetzelfde: Ook dat is weer achter de rug en op naar de toekomst. Vooruit kijken dus. Op naar de volgende studie of opleiding om zo te werken aan de toekomst.

Vooruit kijken geldt ook voor de gemeenteraad. Het zomerreces staat voor de deur. De rekening van 2016 is door de accountant gecontroleerd. Nu gaan we weer op weg naar de begroting voor 2018 in November.
Belangrijke beslissingen zijn gemaakt. U heeft ongetwijfeld gelezen dat er op het gebied van het afvalbeleid veel gaat veranderen. Het DIFTAR-systeem wordt ingevoerd. De nieuwe manier van afval verzamelen moet ervoor gaan zorgen dat Ridderkerk voldoet of gaat voldoen aan de afvalnormen die in de toekomst zullen gelden. De nieuwe manier zal voor velen een behoorlijke verandering zijn. Leefbaar wil dan ook graag de vinger goed aan de pols houden en hoort graag wanneer u ergens tegen aan loopt bij de nieuwe werkwijze straks. Voor meer informatie vraag ik u de Blauwkai in de gaten te houden.

Focus op de toekomst is ook belangrijk binnen onze partij zelf. De verkiezingen van 2018 staan voor de deur. In Maart 2018 wordt door u een nieuwe Gemeenteraad gekozen. Nieuwe leden met kwaliteiten en ambities staan klaar om ons team te versterken. Deze versterking is van groot belang om uw en dus ook onze standpunten te kunnen blijven verdedigen binnen de raad, want ook in de periode 2018-2022 staan we weer voor u klaar.

Volgend jaar kunnen we natuurlijk weer zeggen: Dat is achter de rug !
Laten we daar dan nu nog aan toevoegen: Borst vooruit en vooruit kijken.

Namens Leefbaar Ridderkerk wens ik u een hele prettige vakantie !

Wouter van den Berg
Burgerraadslid Leerbaar