Laatste nieuws

Lees hier onze laatste activiteiten in de raad.

Op 7 november 2019 is de motie inzake Nieuw Evenementenbeleid aangenomen.

Bizar, hoe de wereld er nu uitziet. Vanaf zaterdag 23 januari  ook nog een avondklok ingesteld. Zodra het weer kan zal iedereen snakken naar een leuk evenement. Eindelijk dan weer levendigheid in een Leefbaar Ridderkerk  Maar hopelijk ook een mooie stimulans voor  Ridderkerkse ondernemers, met name de horeca kan wel mooie evenementen gebruiken qua inkomsten.

Organisatoren wordt het makkelijker gemaakt om een vergunning voor een evenement aan te vragen, dat is goed nieuws. Een behoorlijke drempel gaat weggenomen worden. Of het dan daadwerkelijk op de vloer ook zo ervaren wordt is nog even de vraag. Het lijkt ons dan ook verstandig om hier zeker een vinger aan de pols te blijven houden. Iets bedenken vanachter een bureau wil nog niet zeggen dat het dan ook eenvoudiger geworden is.

Met betrekking tot de vrijwilligers verzekering kan er nog wel een en ander concreter en helderder geformuleerd worden. Is het de bedoeling dat inwoners het zelf maar uit moeten zoeken of een en ander voldoende gedekt is? We hebben als gemeente toch een vrijwilligersverzekering plus afgesloten, dan is het ook niet zo moeilijk om inzichtelijk te maken wat dit dan behelst.

In de genoemde motie staat ook; verzoekt het college om voorwaarden op de stellen voor de verdeling en toekenning van het budget. Het budget wat nu voorgesteld wordt is 50.000 euro, voor het bijdragen aan het organiseren van evenementen, waaronder het jaarlijkse grote evenement op het Koningsplein. Gezien het bedrag wat hiervoor al eens is bijgedragen zou kunnen impliceren dat dit jaarlijks van dit budget in mindering gebracht gaat worden. Er blijft dan weinig over voor overige evenementen.

We zijn dan ook blij met het amendement van VVD Ridderkerk en dienen deze mede in. Een maximale bijdrage vanuit de gemeentelijke huishoudportemonnee per evenement geeft meer organisatoren van evenementen, die als doel hebben bij te dragen aan het samen doen en meedoen, de mogelijkheid om  het bestedingsbudget sluitend te krijgen mocht het werven van fondsen net niet voldoende zijn.

Nog even ter overweging; een jaarlijks groot evenement op het Koningsplein…..Er ligt een Gouden Lijntje die het nodige heeft gekost. Betaald is van gemeenschapsgeld, menig ‘gouden’ steen is al gebarsten. Wat gaat een groots evenement of een schaatsbaan doen met dit kunstwerk? Wij hoeven niet echt te kijken in een glazen bol om dit te voorspellen. Wellicht moet er naar een andere plek gekeken worden waar grootse evenementen gehouden kunnen worden voor alle Ridderkerkers.

 

donderdag 21 januari 2021