Laatste nieuws

Lees hier onze laatste activiteiten in de raad.

Voor velen kwam onverwachts 18 Plus flink bovendrijven. Hierdoor werden partijen wakker geschut en uit de comfortzone gehaald. De schrik zat er bij veel partijen in.

Het andere geluid wat 18plus liet horen, vond gehoor bij veel kiezers. Populistische uitspraken vonden gretig aftrek bij de kiezers. Respect is afgedwongen door 18 plus hiervoor.

Leefbaar Ridderkerk is van mening dat je ten alle tijden bij jezelf ten rade moet gaan. En dat hebben we ook gedaan. Blijkbaar hebben we ons te weinig laten horen de afgelopen 4 jaar. De kiezer heeft altijd gelijk en duidelijk voor 18plus gekozen. Tijd dus voor verandering. Leefbaar Ridderkerk  heeft daarom besloten de keuze van de kiezers te respecteren en heeft bewust niet deelgenomen aan de onderhandelingen met 18Plus. (Als enige partij overigens).

Dan is de klap dubbel zo groot als dan het moment komt dat de onderhandelende partijen het programma presenteren. Hierin is werkelijk niets over is van de beloften die 18 plus heeft gedaan! Dus in plaats van stof opwaaien en de boel wakker schudden, kiest 18plus voor het pluche en steekt zijn hoofd in het zand. Sommige mensen noemen dit  kiezersbedrog. Het zijn bij 18 plus blijkbaar  heel veel woorden en oneliners … wat een teleurstelling moet dit zijn voor al die kiezers ….
Ons voorstel naar de leider van deze partij zou dan ook zijn om de naam te wijzigen in 18 pluche in plaats van 18 plus. Dat is wel zo open transparant naar de kiezers voor over 4 jaar. Die weten dan wat de daadwerkelijke doelstelling is van 18 Pluche. We zullen hier geen motie voor indienen, maar wellicht doet men wat met onze suggestie.
Dus van harte gefeliciteerd SGP, CU en CDA met jullie coalitie akkoord. Dit is ongetwijfeld het resultaat wat de kiezer voor ogen had toen hij in maart dit jaar naar de stembus ging. De grootste winnaar heeft het zogenoemde pluche veilig gesteld. Om dit te vieren staat er in het akkoord dat Ridderkerk opgezadeld wordt met een JaJa sticker. Wat een prachtig gebaar. Straks mag op menige voordeur deze sticker de brievenbus sieren om Echt aan te geven dat Ridderkerk van ONS is. We hopen alleen dat onze inwoners nog wel op de hoogte blijven van het Gemeentejournaal in de huis-aan-huis bladen. Daar wordt dan gemakshalve niets over gezegd.

De grootste grossier in worsten, gaat nu waarschijnlijk een daling in de verkoop van dit product zien. Die worsten zijn namelijk  alleen tijdens de verkiezingen voorgehouden en inmiddels wellicht al in de GFT bak gedumpt. Want laten we wel wezen;  Ook de voorgehouden worst met betrekking tot het terugdraaien van het afvalplan wordt niet in de nascheiding verwerkt. We blijven gewoon de ingeslagen weg volgen. Met alle ruimte om nog wijzigingen door te voeren. Dit was onder het oude college ook al zo. Met andere woorden er is niks nieuws onder de zon.

En dat met een in de vorige periode al wankelende wethouder. Maar zou er nu toch geluisterd worden naar de kiezer, die het beu is al het zwerfafval, het onvoldoende handhaven erop. Of krijgen we net als in de televisiereclame het zoethoudertje voorgeschoteld: “Het komt goed schatje”.