Laatste nieuws

Lees hier onze laatste activiteiten in de raad.

Voorzitter,

Gefeliciteerd! Het is weer gelukt! In het coalitieakkoord staat dat het lokale ons na aan het hart ligt….

En dus wordt er een kunstwerk ontworpen door een kunstenaars-collectief van buiten Ridderkerk. Logica, we zijn namelijk zuinig op onze Ridderkerkse kunstenaars….Zij hebben al het idee dat er nauwelijks geld is voor ‘eigen’ kunst. En dank u, zij hebben weer bevestiging van dit idee.

Een sterk staaltje geld over de balk gooien. Anders kunnen wij het bij Leefbaar Ridderkerk niet benoemen. Leg dit maar eens uit aan de inwoners van Ridderkerk.

De gemiddelde mens, loopt rechtop, borst vooruit en met de blik naar voren. Dus is het logisch als je een pleintje wil verlevendigen dat je een lijntje op de grond legt. Totaal een  ton aan euro’s zouden we moeten investeren  en geen hond die het ziet. Een goede speurhond wel,  die zal er zeker enthousiast van worden, die zijn namelijk opgeleid om lijntjes op te sporen.

Er is bedacht dat de term Participatie er ook in moet worden verwerkt. En chapeau…. De term Participatie betekent actieve deelname, dus als je 300 ballonnen klaarzet, je passanten vraagt om zomaar ergens op het plein een ballon neer te zetten, heb je volledig aan de doelstelling voldaan.

Aan het gouden lijntje worden ook de mensen gehouden, die al maanden bezig zijn, om te proberen het nog een positieve draai te geven. Als het toch een bruisend plein moet worden, doe dan water bij het lijntje is hun idee. Maanden wordt er al geschermd met het magische woord; onderzoek.

Verrassend is dat er nu ook een amendement voor ligt waarbij ‘een’ onderzoek wordt aangehaald. En jawel, ook dit onderzoek wordt uit zijn context gehaald. Dit onderzoek staat bol van de woorden: kunnen, zou mogelijk zijn, veronderstellen dat. Met andere woorden het ontbreekt aan feiten. Evenzo de uitleg van de wethouder, tijdens de commissie, over de extra gelden die nodig zijn. Totaal geen feitelijke onderbouwing. Wij hopen niet dat hij zo zijn eigen portemonnee beheerd.

Om toch even in lijn te blijven; de gouden tip hebben wij gekregen. Laat elke woensdagmiddag een schoolklas met krijt een lijntje tekenen. Dan weten we zeker dat we meer levendigheid hebben. Er wordt dan  tenminste ook recht gedaan aan de term Participatie.
Het standpunt van Leefbaar Ridderkerk moge duidelijk zijn. Dit voorstel om extra budget beschikbaar te  is onacceptabel. Het zou de wethouder sieren als dit voorstel wordt teruggenomen en er een nieuw voorstel komt welke daadwerkelijk recht doet aan de opdracht: Het verlevendigen van het plein!