Laatste nieuws

Lees hier onze laatste activiteiten in de raad.

De eerste raadsvergadering na de uitbraak van het Corona-virus. In de afgelopen periode is het Gouden Lijntje gelegd op het koningsplein. Reden voor Leefbaar Ridderkerk om hier vragen over te stellen, zeker omdat er meerdere stenen direct bij aan breuken kregen vanwege te zware belasting;

Kunsttoepassing Desire Lines
Het in de volksmond genoemde Gouden Lijntje is zo goed als af. Daags na het leggen van de gouden stenen, werd al geconstateerd dat er diverse stenen stuk waren. Naar aanleiding hiervan hebben wij de volgende vragen;

  1. is er enig idee hoe het komt dat direct al stenen kapot zijn gegaan?
  2. is de verwachting dat dit niet meer voor gaat komen?
  3. Wie gaat opdraaien voor de kosten, mochten er meerdere breuken van stenen plaatsvinden.
  4. is de steensoort gebruikt zoals ook vermeld staat de brochure van Kasboek namelijk de KandLa Zandsteen? Zoja, wie heeft bepaald dat deze steensoort gebruikt moet gaan worden en in welke fundering deze gelegd moet worden?

Zelf hebben wij natuurlijk ook even gekeken naar de gouden stenen, ze zijn nu gelegd in een fundering van zand.

  1. Is het college op de hoogte dat er in 2012 een rechtszaak heeft plaatsgevonden tussen de Belgische gemeente Herentals en een aannemer,  inzake een aansprakelijkheid stelling met betrekking tot het gebruik van Kandla Zandsteen en fundering ervan?
  2. Is het college op de hoogte  dat bij het gebruik van deze zandsteen gekozen moet worden voor de sterkst mogelijke fundering zijnde cementgeboden straatlaag en voegvulling om te zorgen dat het gouden lijntje gaat standhouden en over een langere termijn?
    Ze bij zwaardere belasting van het wegdek barsten en versplinteren op termijn. Tevens zijn ze bij het leggen in zandfundering ook onderhevig aan vorstschade.  (aldus de experts)
  3. Gaat er rekening gehouden worden dat het kunstwerk geen zwaardere belasting aan kan en er dus ook geen festiviteiten plaats kunnen vinden en/of schaatsbaan geplaatst kan worden op het koningsplein?